Turvallisesti netissä -oppaat lapsille ja vanhemmille

Tunnisteet: tietoturva nyt!

Mediataitoviikon kunniaksi julkaisemme lapsille ja heidän huoltajilleen tarkoitetut kyberturvallisuusoppaat. Jos tarvitset neuvoja muun muassa fiksuun ja turvalliseen internetin ja älylaitteiden käyttöön tai kaipaat kyberaiheisia tehtäviä lapsille, tämä opas on sinulle. Alkuperäiset oppaat on laatinut ja tuottanut Brasilian CERT.

Tänä vuonna keskitymme lapsiin ja heidän huoltajiinsa. Turvallisesti netissä -oppaissa on ohjeita muun muassa fiksuun ja turvalliseen internetin ja älylaitteiden käyttöön sekä hauskoja tehtäviä lapsille. Alkuperäiset oppaat on laatinut ja tuottanut Brasilian CERT (Cert.br).

Oppaiden nettiversiot saat verkkosivuiltamme. Oppaista on mahdollista saada myös maksuttomia ja painettuja paperiversioita, viimeistään viikolla 8. Tilaus hoituu sähköpostitse. Tiedotamme tilausohjeista lähiaikoina tarkemmin.

Mediataitoviikko (4. - 10.2.2019) on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Viikon aikana muun  muassa kouluissa, kirjastoissa ja päiväkodeissa käsitellään erilaisiin median ilmiöihin liittyviä aiheita ja kysymyksiä yhdessä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. 

Mediataitoviikkoa koordinoi Suomessa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. Kansalliseen mediataitoviikkoon liittyy myös kansainvälinen Safer Internet Day, jota vietettiin tiistaina 5.2. teemalla Together for a better internet.

Ehdit vielä mukaan esimerkiksi seuraamalla sosiaalisen median kanavia aihetunnisteilla #Mediataitoviikko ja  #mediakasvatus. Mediataitokoulun verkkosivuilla kerrotaan viikon eri tapahtumista tarkemmin.  

Turvallisesti netissä -kansikuva

Oppaat ja lisätietoa Mediataitoviikosta

 

E-Karjalan ICT-Palvelut.net Oy

Janne Kotisalo     050 300 9931
janne.kotisalo(AT)ictpalvelut.net
 
Markku Järvinen  050 305 9931 
markku.jarvinen(AT)ictpalvelut.net
 
 

 Kartta

BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition kokeilu

Kauan odotettu Ubuntu Phone on viimein kädessäni. Eli heti alkuun jos tarvitsee nopeasti puhelimen, ei tämä ole silloin sinun valinta. ...

Suomenkielinen Windows 10 testissä

Suomenkielielinen Windows 10

Testaan Suomenkielistä Windows 10 kokeiluversiota. ...

.